Nem lesz Vásár ...

Néhány hete már arról lehetett hallani a városban, hogy a Marcali Nemzetközi Kiállítás és Vásár elmarad ebben az évben. Ma megkerestem Kiss Lászlót a rendezvény vásárigazgatóját, a Csarnok Kft. ügyvezetőjét és arra kértem, tegyünk pontot a szóbeszédek végére.

XIX. alkalommal rendezték volna meg ebben az évben a Vásárt, ma kiderült elmarad a rendezvény. Arra kérem, adjon tájékoztatást olvasóinknak az okokról. Valóban, sajnos elmarad a kiállítás. A lehetséges legkésőbbi időpontig halasztottuk a döntést, mert szerettük volna, ha sikerül megrendezni ezt a nagy hagyományokkal rendelkező, Somogyban és a térségben utolsónak "talpon maradt" vásárt. Az eddig jól bevált módon meghirdettük a rendezvényt, de kevesen jelentkeztek.

Az a tapasztalat, amivel rendelkezünk a szervezésben, arra intett bennünket, hogy az a financiális lehetőség, ami várhatóan a rendelkezésünkre áll, nem elegendő a korábban megszokott kiállítói összetétel és színvonal, valamint nívós kísérőprogramok biztosítására. A vásár alapkoncepciója volt, hogy bemutassa a térség és a város iparát és mezőgazdaságát, sajnos az elmúlt években egyre kisebb mértékben valósult meg, egyre kevesebb jelentkező volt, aki kiállítani kívánt.

A nagyobb cégek pedig ebben az évben egyáltalán nem jelentkeztek, vagy elenyésző számban. Megvan az a tapasztalatunk, hogy ha június végéig nem jelzik részvételi szándékukat, akkor már nem is vesznek részt a rendezvényen.

Én abban reménykedem, hogy ez egy kivételes év, nagyon bízom abban, hogy jövőre a külső körülmények is kedvezően alakulnak a folytatáshoz.

(marcaliportal.hu)